Засідання МО вчителів суспільно-гуманітарного та естетичного циклів

Кожен учитель  хоче, щоб  його уроки були цікавими і корисними для учнів, давали їм поштовх до творчої самореалізації, допомагали здобути ґрунтовні знання без насильства, з інтересом. Як же організувати навчання, в ході якого б здійснювалася взаємодія вчителя та учня, як створити такі умови, щоб кожен учасник процесу відчував себе успішним? Як  досягти такого співнавчання, в якому і вчитель, і учні були б суб’єктами? Як відійти від авторитарного розуміння вчительської діяльності, натомість виступати лише в ролі організатора навчального процесу на демократичних засадах? Відповіді на ці та інші питання  педагоги нашої школи отримують в ході методичних зібрань, адже цікаві творчі знахідки вчителів є в будь-якому педагогічному колективі.

Ось і сьогодні під час засідання МО вчителів суспільно-гуманітарного та естетичного циклів педагоги нашого закладу отримали багато корисних та практичних порад.

Учитель математики  Захарчука О. В. поділився досвідом створення дидактичних  ігор в програмі  PowerPoint. Він наголосив, що ребуси і кросворди можна використовувати під час вивчення будь-якої теми. Вони допомагають учням краще запам’ятати навчальний матеріал. Їх можна застосовувати на всіх етапах уроку, адже підвищують інтерес учнів до навчання і сприяють формуванню ключових компетентностей.

Питання про  особливості  розвитку мовної компетентності  учнів і учениць в ході втілення в навчальну практику змін в українському правописі висвітлила вчителька української мови та літератури Паламаренко Н. В..

Вчителька мистецтва  Слободяник С. В.  поділилась досвідом впровадження інноваційних методів та       прийомів на уроках мистецтва. Вона розповіла  про ресурси, які найчастіше використовує на своїх уроках, та відзначила, що . побудова схем, таблиць, презентацій дозволяє економити час, більш естетично оформити матеріал, а використання мультиплікації і анімації, ілюстрацій, малюнків, різних цікавих завдань, тестів, виховують інтерес до уроку, роблять його цікавішим.

Познайомила присутніх із способами мотивації учнів до вивчення англійської мови вчителька  Мельник Н. М.. Члени МО  обговорили також зміни  у програмі ЗНО  та ДПА в 2024 році.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *