Формування безпечного освітнього простору, запобігання булінгу та будь-яким проявам насильства та агресії

У ЗЗСО: СЗШ І-ІІІ ст. – ДНЗ с. Бондурі відбулась педагогічна рада на тему «Формування безпечного освітнього простору, запобігання булінгу та будь-яким проявам насильства та агресії ». Перед педагогами школи виступила заступник директора з виховної роботи Стрільчук Т.П., яка зазначила, що дана проблема є надзвичайно актуальною і саме спільними зусиллями зможемо подолати дане явище.

Під час заходу учасники розібрали:

🔺види булінгу та його негативний слід на життя тих, хто з ним стикався;

🔺методи боротьби та запобігання цькуванню;

🔺особливості поширеного нині 👨‍💻кібербулінгу;

🔺законодавча ⚖️відповідальність для кривдників сьогодні.

Класні керівники Коханчук Р.В., Максименко В.В., Бабійчук М.Є, Мельник Н.М., Рибаченко І.В. ознайомили присутніх з явищем булінгу, причиною та його наслідками, результатами міжнародних досліджень. Під час практичної частини учасники педради поділившись на три групи «агресор», «жертва» та «свідки» з’ясовували причини поведінки учасників булінгу за допомогою вправи «Чому так стається». За допомогою психологічної вправи «Казка про скріпочку» вчилися формувати почуття емпатії та співпереживання до дитини, яка зазнає насильства.

☝️Сьогодні дуже важливо разом створювати середовище поваги та розуміння, де кожна людина відчуває себе в безпеці та цінується. Засідання пройшло в прекрасній дружній атмосфері колег- однодумців! Дякую всім учасникам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *