Про засідання методичної ради ЗЗСО

29 березня 2024 року відбулось чергове засідання методичної ради ЗЗСО під керівництвом Валентини Захарчук, заступниці директора з навчально-виховної роботи. Валентина Василівна оголосила порядок денний, який підтримали одноголосно і розпочала роботу ради.

Секретар методичної ради, біюліотекар – Катерина Левчук розповіла про важливість формування в учнів читацької компетентності. Катерина Петрівна зазначила, що для формування читацької компетентності школярів потрібно постійно працювати над удосконаленням навичок читання, використовуючи різноманітні вправи, вчити вибирати літературу, враховуючи інтереси, побажання, створити належні психолого-педагогічні умови для сприйняття, розуміння та оцінки прочитаного, формувати навички аналізу художнього твору через використання різних прийомів роботи над художнім текстом, організовувати дослідницьку роботу школярів, розвивати усне та писемне мовлення учнів, працювати над постійним удосконаленням естетичного смаку учнів, співпрацювати з батьками, виховувати потреби в систематичному читанні, як засобові пізнання світу, самопізнання, загальнокультурного розвитку, формувати у школярів прийоми самостійної роботи з різними типами і видами книжок.

Під час засідання було прийнято рішення про  пренесення розгляду питання “Створення ефективної моделі учнівського самоврядування в класі та школі” на травень 2024 р., у зв’язку з перебуванням на курсах підвищення кваліфікації Тамари Стрільчук – заступниці директора з виховної роботи.

Валентина Максименко, керівник МО вчителів початкових класів та вихователів ДНЗ,  розповіла про важливість самоосвіти вчителів та вихвателів. Валентина Василівна зазначила, що шляхом досконалої організації самоосвітньої діяльності постійно удосконалюється професійна майстерність вчителя і, як наслідок,  формується авторитет педагога серед учнів, батьків, колег. Творчо працюючий педагог сам створює свій особистий імідж.

Вихователь ДНЗ, Світлана Довгань ознайомила присутніх з цікавими ідеями щодо організації самоосвітньої діяльності вчителів та вихователів.

Про сучасні підходи у роботі з батьками розповіла членам методичної ради Ольга Велієва – керівник МО вчителів природничо-математичного циклу дисциплін, фізичної культури та трудового навчання.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *