210- річниця з дня народження Тараса Григоровича Шевченка 📖

🌷Щовесни , коли тануть сніги

🌷І на рясті просяє веселка,

🌷Повні сил і живої снаги

🌷Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.📖

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Його ім’я стало символом України. Його називають провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, який вболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду.

З метою гідного відзначення 210- річниці з дня народження Великого поета і мислителя в нашій школі проведено ряд заходів.

Відкрити багатогранну постать Шевченка для школярів допомогла книжкова виставка «Дорогами Великого Кобзаря», на якій були представлені твори геніального поета, наукова та публіцистична літератури про нього.

Проводилися години спілкування «Ми чуєм голос твій, Кобзарю, крізь століття», «Мій Шевченко», конкурс малюнків «Сторінками Шевченкових творів», інформаційна хвилинка «Незабутній Шевченко».

Учителька української мови і літератури Паламаренко Н. В. провела бліц-турнір «Юні шевченкознаці» між учнями 7-8 класів. Десятикласники були учасниками інтелектуальної гри «Наш Шевченко».

Із задоволенням школярі взяли участь у конкурсі читців-декламаторів поезії Т.Г.Шевченка «Якби ти нас, Тарасе, чув».

Всі ці заходи, проведені в нашому закладі, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Григоровича Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови нашої держави та ще раз переконатися, що поезія Шевченка – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *