Тиждень права у школі

Одним із завдань сучасної шкільної  правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці  правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться Тиждень права,  який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

        Проведення Тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнів  про їх права та обов’язки, зазначені в державних документах, зокрема в Конституції України. Педагогами було розроблено ряд заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності – від початкової до основної та старшої.

Відкриття Тижня права. Учні 9-го класу

   Класні керівники  для  своїх учнів провели години спілкування: «Права дитини», «Наші обов’язки», «Закони в нашому житті» та ін. Діти дізналися більше інформації про свої права, обов’язки, правомірну та протиправну поведінку, чому важливо дотримуватися законів.

Година спілкування з учнями 3-го класу “Права дитини” – вчитель Матвєєва Наталія Василівна

Конкурс малюнків “Права дитини” – учні 1-го класу.

Конкурс малюнків “Права дитини” – роботи учнів 3-го класу.

Казкова правова вікторина – 1 – 4 класи.

В рамках Тижня, вчителем правознавства Захарчук В.В. були проведені заходи для учнів 5 -10 класів, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини,  дотримання національних  та загальнолюдських морально-етичних принципів, традицій.

Урок правознавства для учнів 5 – 7 класів «Чому важлива гідність. Що таке права дитини та відповідальність» 

Турнір правознавців. Учасники – учні 9-го та 10-го класів. Перемогла дружба

Також, учні 8-10 класів позмагалися між собою у грі “Знавці права”. Перемогу здобула команда учнів 10-го класу. Найкращий плакат до Тижня права підготували учні 8-го класу.

Всі переможці та активні учасники заходів були відзначені на загалношкільній лінійці дипломами та подяками від адміністрації школи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *