Тренінг “Запобігаємо професійному вигоранню”

Професія педагога – одна із тих, у якій емоційне вигорання та синдром «професійного вигорання» є найбільш поширеними. Дуже важливим є питання вивчення особливостей виникнення, розвитку, перебігу, а головне – запобігання виникненню синдрому «професійного вигорання». Саме тому, заступником директора з навчально-виховної роботи Захарчук В.В., був проведений семінар-тренінг для педагогів закладу «Запобігаємо професійному вигоранню».

Учасників ознайомлено з такими поняттями як «стрес» та «емоційне вигорання», його основними причинами та симптомами, надано  інформацію про сучасні техніки і прийоми стабілізації емоційного стану педагогів.

Під час тренінгу вчителі працювали у групах, виконували різні інтерактивні вправи. За допомогою тестування педагоги мали змогу виявити рівень емоційного виснаження.

Наприкінці заходу учасники висловилися, що навчилися виявляти симптоми професійного вигорання і використовувати засоби боротьби із ним, поділилися позитивними враженнями від спільної роботи. Всі одержали поради та пам’ятки щодо запобігання професійному вигоранню.

Адекватне відношення до роботи і відведення їй належного місця у житті – найкраща профілактика професійного вигорання. Нажаль, у житті ми не завжди маємо змогу робити тільки те, що нам подобається, що приносить радість. А робота без радості – пришвидшує вигорання в багато разів. Якщо ж користуватися настановою «Не можеш робити те, що любиш – навчись любити те, що робиш», то ніяке професійне вигорання нам не загрожуватиме!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *