25 листопада – День пам’яті жертв Голодомору. # ЗАПАЛИ_СВІЧКУ_ПАМ’ЯТІ

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених…

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій в ЗЗСО:СЗШ І-ІІІ ст.-ДНЗ с. Бондурі було проведено інформаційно-просвітницькі заходи.

Відкритий урок-реквієм  “Холодний подих згаслої свічки” , година історичної просвіти “Україна пам’ятає” ,години пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі і пам’ять серця».

Учні читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролики Українського інституту національної пам’яті «Історія гідності. Голодомори» та «Де б ти не був – вшануй померлих від голоду!».

Здобувачі освіти та вчителі навчального закладу  долучилися до акції “Запали Свічку пам’яті” та вшанували пам’ять загиблих під час ГОЛОДОМОРУ хвилиною мовчання.

Голодомор  – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Українці вижили і не забули. Ми існуємо і пам’ятаємо! Ми існуємо, бо пам’ятаємо! Пам’ятаємо про Голодомор…

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *