Навчання з ЦЗ “Як діяти працівникам закладу у разі надзвичайних ситуацій, сигналу “Повітряна тривога””

Чи кожен із нас знає, як діяти у разі надзвичайної ситуації? Чи знаєте ви правила, які можуть зберегти ваше життя, життя учнів,  рідних і близьких? Чи не розгубитеся ви у разі надзвичайної ситуації, знаючи правила, якщо практично ніколи не тренувалися?

І в суспільстві, і в закладах освіти, і навколо них трапляються надзвичайні ситуації. Саме від умінь та навичок учасників освітнього процесу залежить їхнє життя та здоров’я, а також тих людей, котрі в цей час знаходяться поруч.

Уміння правильно оцінити ситуацію та обрати порядок дій є дуже важливим для кожної людини, а особливо – для працівників закладу освіти. Адже саме вони та їхні дії можуть врятувати як здобувачів освіти, так і самих працівників.

З метою поглиблення знань працівників школи щодо основних питань ЦЗ та дій учасників освітнього процесу,  сьогодні  відбулося спеціальне навчане заняття.

Під час заходу опрацювали матеріали Посібника ДСНС України для самостійного вивчення населенням способів захисту від надзвичайних ситуацій та дій у разі їх виникнення (завантажуйте тут), розглянули алгоритм дій та посадові обов’язки  всіх категорій працівників закладу під час сигналу “Повітряна тривога”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *