Підготовку закладу освіти до 2020 – 2021 н.р. було здійснено на основі Листа МОН № 1/9-420 від 05.08.2020р. «Щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти у 2020 – 2021 н.р.».
У навчальному закладі:
- Проведено роз’яснювальну роботу з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби (COVID-19) серед персоналу або здобувачів освіти.
- Розроблено алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаною з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19) серед здобувачів освіти та працівників закладу освіти.
- Проведено інструктаж для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів.
- Усіх працівників закладу забезпечено засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи.
- Для здобувачів освіти та працівників закладу організовано 3 входи до НВК, з метою запобігання скупченню.
- Розроблено маршрути руху здобувачів освіти та складено графік, за яким відбувається допуск здобувачів освіти до закладу. Графік допуску сформований таким чином, щоб запобігати утворенню скупчення учасників освітнього процесу(учні початкової школи розпочинають навчання о 8.30 год, а учні основної та профільної школи – о 9.00) .
- На входах до закладу та його приміщень організовано місця для дезінфекції рук. На ці місця вказують позначки-наклейки.
- Організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами, з подальшою утилізацією згідно з укладеними угодами на вивіз твердих побутових відходів.
- Розроблено графік харчування здобувачів освіти.
- Учнів школи забезпечено гарячим харчуванням.
- Усіх працівників харчоблоку забезпечено засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками, які змінюють після кожної дії (виробничого процесу на харчоблоці їдальні), не пов’язаних між собою.
- Мінімізовано пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, зокрема, шляхом проведення занять впродовж дня для одного і того ж класу в одному і тому самому кабінеті.
- Організовано довіз учнів, відповідно до вимог МОЗ.
Навчальний процес у закладі організований і діє за новими правилами:
1. Вхід до навчального закладу та пересування там дозволяється лише в масці чи респіраторі, з температурою не більше 37,2 для педагогів та персоналу. Останнім обов’язково проводять температурний скринінг на вході. Працівники із ознаками гострого респіраторного захворювання або підвищеною температурою тіла не допускаються на робоче місце.
2. Для здобувачів освіти та працівників закладу організовано 3 входи до НВК, з метою запобігання скупченню.
3. Під час занять маски чи респіратори використовувати не обов’язково.
4. Учням 1-4 класів дозволено не лише навчатись у класі, а й ходити по школі без масок.
5. Батькам та іншим людям, які супроводжують дітей, заборонено заходити до школи. Виняток із правила – люди, які супроводжують осіб з інвалідністю.
6. Педагогічний склад школи перед початком занять проводить опитування учасників освітнього процесу щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.
В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, за відсутності батьків, здобувачі освіти тимчасово ізолюються в спеціально відведеному приміщенні закладу, інформуються батьки (інші законні представники) та приймається узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров’я.
8. Після кожного уроку приміщення класу провітрюється не менше 10 хвилин. Після навчального дня проводиться обов’язкова дезінфекція приміщень і поверхонь (у тому числі дверних ручок, перил абощо).
9. Окремі уроки по-можливості мають проводяться на свіжому повітрі.
10. У туалеті, а також для миття рук, використовуються лише рідке мило та паперові рушники. Багаторазові рушники заборонені.
11. У школі заборонено питні фонтанчики. Пити можна з власних пляшечок/чашок.
12. У шкільній їдальні діти не підходять за їжею – столи накриваться персоналом заздалегідь. Відстань між столами 1,5 метра. За столом можуть одночасно перебувати чотири учні.
13. Працівники їдальні зобов’язані працювати в масках та рукавичках.
14. Вхід до салону шкільного автотранспорту дозволяється при наявності засобів індивідуального захисту (респіратора або захисної маски);
15. Перевезення пасажирів здійснюється тільки у межах кількості місць для сидіння.