Мова єднає нас

Кожен з нас, навіть наймолодший українець, намагається в цей надскладний час внести свій, бодай маленький, внесок у справу подолання ворога на українській землі, щоб наблизити таку жадану перемогу! Але всі ми розуміємо, що це боротьба не лише на полі бою, а й в тилу. Сьогоднішня війна в інформаційному просторі спрямована посіяти в нас зневіру, подолати нас морально, понівечити такі юні серця дітей, спотворити нашу мову, підкорити наш народ. Але це ще більше згуртовує нас, спрямовуючи всі наші дії в ім’я боротьби за звільнення від рабства, за мир і щастя для наших дітей. Ми боремось за свою землю, свої цінності, свою волю і свою мову.
Сьогодні в усьому світі відзначають Міжнародний день рідної мови. От і наші діти долучились до цієї благородної справи. Багато корисної інформації отримали учні 6 та 9 класу під час проведення інтелектуальної гри ” Мова єднає нас” , яку організувала вчитель української мови і літератури Манчук Л. В. Учні зрозуміли, що сила нації – в єднанні, а найпотужніший засіб боротьби – це мова кожного народу.

У стінах школи проходили різні заходи. До святкування долучилася вся шкільна родина.

Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітньому закладі. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *