День Єднання

День Єднання — державна акція, що відбулася 16 лютого 2022 року згідно з Указом Президента України.

   Ідея Дня Єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з’явилася інформація про те, що саме 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. 

   14 лютого 2022 року, з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого 2022 року визначене Днем єднання в Україні. Про це він повідомив у відеозверненні до українців у понеділок, 14 лютого 2022 року.

   «Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність».

Цьогоріч ми як ніколи розуміємо і відчуваємо справжній зміст цього свята. Це не історії з книжок, це наша реальність. З перших днів повномасштабного вторгнення українці стали пліч-о-пліч і продовжують йти до своєї спільної мети – вибити ворога з рідної землі. У єдності наша сила і перемога.

Тож сьогодні – чудова нагода нагадати собі і тим українцям, які зараз в окупації переживають нелегкі часи чекаючи звільнення, що ми разом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *