Національний мультипредметний тест замість ЗНО 2022: новини від Міністерства освіти і науки України

ВСТУПНА КАМПАНІЯ 2022

Під час спеціального онлайн-брифінгу в МОН пояснили деталі вступної кампанії в умовах війни та подолання її наслідків.

Зокрема, цьогоріч замість повноцінного ЗНО буде проведено Національний мультипредметний тест. НМТ відбудеться у формі комп’ютерного онлайн-тестування з трьох предметів (українська мова, математика, історія України). Для різних спеціальностей будуть встановлені різні вагові коефіцієнти оцінок.

Для вступу на бакалаврат потрібні будуть результати тесту + мотиваційний лист + заява. Подання документів і підтвердження місця навчання буде здійснюватися через інтернет. Для вступу в коледж і ЗВО для деяких спеціальностей буде проведено творчий конкурс.

Більше деталей – ось тут.

ВСТУП-2022: РОЗ’ЯСНЕННЯ ПРО НМТ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

УЦОЯО підготував роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання блоку національного мультипредметного тестування з української мови.

Зміст завдань блоку НМТ з української мови буде відповідати чинній програмі ЗНО з української мови. Усього в блоці з української мови буде 20 завдань, з-поміж яких – 15 завдань із вибором однієї правильної відповіді та 5 завдань на встановлення відповідності. У блоці НМТ з української мови не буде завдань, які передбачають письмову розгорнуту чи коротку відповідь, а також завдань з української літератури.

Докладніше – ось тут.

Упродовж наступних тижнів будуть роз’яснення про блоки з математики та історії України, а вже наприкінці квітня можна буде ознайомитися з демонстраційним варіантом НМТ.

ПОВЕРНЕННЯ КОШТІВ ЗА ПРОБНЕ ЗНО

Всі, хто зареєструвався на пробне ЗНО, до кінця року зможуть повернути кошти за нього. Наразі Український центр оцінювання якості освіти розробляє відповідний механізм, про деталі невдовзі буде повідомлено на сайті УЦОЯО.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *